Vladimir Putin i-a făcut cadou lui Kim Jong Un o limuzină6Foto© puterea.ro

Vladimir Putin i-a făcut cadou lui Kim Jong Un o limuzină

, 13 știri, 46 vizualizări

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un a primit cadou de la liderul rus, Vladimir Putin o limuzină de fabricație rusă. Anunțul a fost făcut de către media de stat de la Phenian. Gestul făcut de către Vladimir Putin are ca scop consolidarea relațiilor dintre cele două țări. Însă, cadoul liderului de la Kremlin poate constitui o încălcare a sancțiunilor impuse Phenianului de către Națiunile Unite în 2017, votate și de către Rusia și care vizează orice fel de exporturi de autoturisme în Coreea de Nord.

Kim Jong Un „a primit un autoturism fabricat în Rusia pentru uzul personal din partea lui Vladimir Vladimirovici Putin, președintele Federației Ruse”, a transmis agenția de presă de stat nord-coreeană KCNA.

„Acest cadou este o demonstrație clară a relațiilor personale speciale între liderii celor două țări” „Acest cadou este o demonstrație clară a relațiilor personale speciale între liderii celor două țări”, a declarat influenta soră a conducătorului nord-coreean, Yo Jong, citată de aceeași media de stat, care nu specifică modelul mașinii dăruite de Putin.