Vladimir Putin începe astăzi un nou mandat la conducerea Rusiei, pe care a transformat-o într-un monolit de putere8Foto1Video© hotnews.ro

Vladimir Putin începe astăzi un nou mandat la conducerea Rusiei, pe care a transformat-o într-un monolit de putere

, 14 știri, 29 vizualizări

Aflat la cel de-al cincilea mandat, în plin război de agresiune împotriva Ucrainei, Vladimir Putin a ordonat forțelor ruse să se pregătească pentru exerciții cu arme nucleare non-strategice. Acest anunț vine în timp ce la Moscova a avut loc repetiția generală pentru parada de pe 9 mai din Piața Roșie.

Astăzi, Vladimir Putin își începe cel de-al cincilea mandat de președinte al Rusiei, în cadrul unei ceremonii fastuoase care va avea loc la Kremlin. Învestirea vine după un scrutin în organizat în luna martie, în care Putin nu a avut, practic, adversar. Asta în pofida sancțiunilor la care a fost supus regimul său după declanșarea devastatorului război împotriva Ucrainei, în 2022.

Aflat la putere de aproape un sfert de secol, Putin este cel mai longeviv lider de la Kremlin de la Iosif Stalin încoace. Mandatul său va expira în anul 2030, când va fi eligibil, din punct de vedere constituțional, să candideze pentru încă șase ani.