Vladimir Putin trebuie sa fie oprit, trage un semnal de alarma, intr-un interviu acordat Le Monde, presedinta moldoveana Maia Sandu2Foto© hotnews.ro

Vladimir Putin trebuie sa fie oprit, trage un semnal de alarma, intr-un interviu acordat Le Monde, presedinta moldoveana Maia Sandu

, 7 știri, 46 vizualizări

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a pledat pentru o susținere sporită pentru Ucraina, zid de protecție pentru țara sa „atâta timp cât Kievul rezistă”, apreciind că trebuie „oprit Vladimir Putin” pentru securitatea în Europa, într-un interviu pentru Le Monde publicat vineri, relatează AFP.

„Astăzi, ne simțim în siguranță datorită rezistenței ucrainenilor, dar Europa – nu numai Europa, ci și toate țările care țin la respectarea frontierelor lor – ar trebui să înțeleagă că Vladimir Putin trebuie oprit. Dacă vrem pacea, trebuie să-i ajutăm pe ucraineni prin toate mijloacele”, a declarat pentru cotidianul francez șefa acestui stat situat între România și Ucraina.

„Cred că mulți (europeni) înțeleg acum că Vladimir Putin nu se va opri. Trebuie (…) să găsim mijlocul de a fi mai eficienți în susținerea Ucrainei”, a insistat ea pe marginea unei vizite oficiale la Paris.

situația în Transnistria este stabilă
Maia Sandu,
Maia Sandu, interviu pentru Le Monde: “Vladimir Putin trebuie să fie…
Trebuie (…) să găsim mijlocul de a fi mai eficienți în susținerea Ucrainei
Maia Sandu,
Maia Sandu, interviu pentru Le Monde: “Vladimir Putin trebuie să fie…