Vor fi introduse 6 noi substanțe pe lista drogurilor de mare risc2Foto© puterea.ro

Vor fi introduse 6 noi substanțe pe lista drogurilor de mare risc

, 10 știri, 30 vizualizări

„Azi luăm o decizie foarte importantă în lupta împotriva traficului de droguri. Este o măsură care se adaugă celor două legi esențiale: Legea Anastasia care îi trimite la închisoare pe cei care conduc drogați și fac accidente mortale. Plus Legea 2 Mai, trimisă la promulgare zilele trecute, ce prevede că traficanții de droguri nu mai pot primi pedepse cu suspendare. Acum introducem pe lista drogurilor de mare risc șase noi substanțe. Sunt așa-numitele droguri sintetice, extrem de periculoase”, a transmis Marcel Ciolacu, la începutul ședinței Guvernului.

Pe lângă cele 6 substanțe nou intrate pe lista drogurilor de mare risc (2-methyl-AP-237, etazene, etonitazepyne, protonitazene, ADB-BUTINACA, alpha-PiHP), mai există una care în momentul de față se află în control legislativ, a explicat ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

”Acest proiect propune întărirea cadrului normativ consacrat combaterii traficului și consumului de droguri. Aceste substanțe sunt droguri de mare risc. Este vorba de 2-Metil AP-237, Etazen, Etonitazepin, Protonitazen, ADB butinaca, Alpha-PHP și vor fi incluse într-o anexă la Legea 143/2000 privind substanțele care constituie droguri și precursori de droguri, fiind în acest moment controlate legal. Cea de-a șaptea substanță intitulată 3 metil metacatrinone este deja inclusă în control legislativ, începând cu anul 2023, prin legea 77”, a transmis Cătălin Predoiu.