Vot în COVID. Cum pot vota alegătorii care se afă în carantină23Foto1Video© bzi.ro

Vot în COVID. Cum pot vota alegătorii care se afă în carantină

, 67 știri, 31 vizualizări

Dacă ești în izolare sau în carantină din cauza COVID-19, să știi că poți vota de acasă sau din spital. Trebuie să soliciți urna mobilă, până astăzi,la ora 20.00.

Poți trimite cererea pe mail sau altcineva o poate depune în locul tău la biroul electoral căruia ești arondat.Solicitarea trebuie să fie însoțită de documente care să dovedească faptul că nu poți ieși din casă. Ștefan Popescu, purtător de cuvânt al  Direcției de Sănătate Publică Dolj, spune că epidemiologii vor elibera și în weekend aceste documente.

“Eliberăm decizii de izolare, respectiv de carantinare pe care le trimitem electronic. Le trimitem la adresă de mail sau pe Whats App”, spune Ștefan Popescu – purtător de cuvânt DSP Dolj. Trebuie să știi că membrii biroului electoral și polițiștii sau jandarmii care însoțesc urna specială nu vor intra în locuința ta. Laura Udrea, președintele Biroului Electoral Județean Dolj, îți spune că urna specială va ajunge la tine după ce a trecut mai întâi pe la penitenciare,persoanele invalide sau care din alte motive nu pot ajunge la secțiile de votare.