Voucherele pentru biciclete | Primăria Capitalei: S-au făcut toate demersurile pentru a acoperi plata impozitului© hotnews.ro

Voucherele pentru biciclete | Primăria Capitalei: S-au făcut toate demersurile pentru a acoperi plata impozitului

, 5 știri, 10 vizualizări

"Potrivit legislației în vigoare, (art. 114 – 116 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal), persoanele beneficiare ale voucherelor pentru bicicletele acordate de către Primăria Municipiului București, au obligația declarării veniturilor.

Deși Primăria Capitalei a făcut toate demersurile pentru a acoperi plata a acestui impozit, (printr-o serie de corespondențe cu Ministerul de Finanțe), autoritatea centrală a decis că beneficiarii voucherelor trebuie să plătească impozit conform legii, cu o cotă de aplicare pentru impozitul obținut, respectiv 10%", arată Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, referitor la informațiile vehiculate în spațiul public potrivit cărora beneficiarii voucherelor distribuite prin programul "Bicicliști în București" trebuie să plătească impozit.

Reprezentanții PMB arată că, la momentul înscrierii participanților în proiect, aceștia au luat act de cunoașterea și respectarea prevederilor regulamentului proiectului, implicit de prevederea referitoare la obligația de declarare a venitului aferent voucherului și a plății impozitului realizat.