Zeci de morți în Pakistan, în urma inundațiilor puternice și a furtunilor care au lovit țara6Foto© libertatea.ro

Zeci de morți în Pakistan, în urma inundațiilor puternice și a furtunilor care au lovit țara

, 9 știri, 14 vizualizări

Acuzațiile, însă, sunt la fel de șocante precum viermi în rănile pacienților arși sau șobolani la UPU. Au fost și asemenea cazuri. Toate cu o sămânță de adevăr. Nimeni nu știe în cazul de față nici sămânța, nici tulpina.

Dar ...menirea mea ca jurnalist e să și să-mi pun întrebări. Astfel, prima care mi-a venit în gând a fost: bun, dacă e adevărat, cu ce scop? Locuri libere mai erau vreo 6 în secție, deci excludem aglomerarea. Nu aveam un eveniment cu victime multiple în desfășurare, deci excludem și asta. Poate că, să zicem medicii nu aveau mare tragere la muncă în weekend, deci au mai scăpat de pacienți să fie liniștiți. Excludem și asta pentru că n-am cunoscut în 16 ani de umblat prin spitale niciun medic care să nu vrea pacienți.

ATI-ul, cel puțin în ultimii 10 ani, e una din cele mai dorite specialități la rezidențiat. De ce oare? Pacienții dintr-o astfel de secție de-abia sunt conștienți, darmite să dea șpagă, deci bani pentru medici nu-s. Nici n-am auzit vreodată să condiționezi o resuscitare de o sumă de bani. Cum ar fi o discuție cu familia: să știți că dacă nu veniți cu 1000 de euro, noi în caz de ceva, nu intervenim la stop...Deci, excludem și asta.