Zeci de studenți de la Facultatea de Drept a Universității București, propuși spre exmatriculare pentru fraudarea mai multor examene7Foto© realitatea.net

Zeci de studenți de la Facultatea de Drept a Universității București, propuși spre exmatriculare pentru fraudarea mai multor examene

, 13 știri, 84 vizualizări

49 de studenți din anul I de la Facultatea de Drept a Universității din București au fost propuși pentru exmatriculare pe motiv de fraudare a mai multor examene. Propunerea pentru exmatriculare a acestora este o premieră în cadrul Facultății de Drept și a Universității din București, a declarat decanul Răzvan Dincă.

„Situația este cu atât mai gravă fiind vorba de oamenii școliți să devină viitorii magistrați, avocați, juriști, profesioniști ai dreptului, deci tocmai cei care ar trebui să practice echitate și corectitudine și să judece conform acestor valori. Este șocant să constatăm un asemenea fenomen, e cu totul contrariant pentru principiile pe care ar trebui să le insuflăm viitorilor magistrați, avocați, juriști, profesioniști ai dreptului să descoperim în stadiul formării lor inițiale o asemenea încălcare a acestor principii”, a spus Dincă, conform Edupedu.ro.

Motivul care stă la baza acestei măsuri, conform sursei citate, este că cei 49 de studenți din anul I din două grupe, de la Facultatea de Drept a Universității din București, propuși pentru exmatriculare, ar fi fraudat mai multe examene. Studenții au comunicat pe Whatsapp metode de copiere pentru fraudarea examenelor online și rezolvau în comun subiectele, făcând schimburi de filmulețe în care unii studenți explicau metode de copiere și cum să își așeze ecranele astfel încât să aibă acces la o sursă de inspirație .