Zile libere pentru părinți și după încetarea stării de urgență, până la încheierea anului școlar9Foto© observatornews.ro

Zile libere pentru părinți și după încetarea stării de urgență, până la încheierea anului școlar

, 19 știri, 76 vizualizări

Comisia de muncă și protecție socială a dezbătut proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice, determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

Actul normativ prevede acordarea de zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația suspendării cursurilor sau închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt înscriși, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate astfel de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu.

Potrivit unui amendament, "prin excepție, în anul 2020, aceste prevederi se aplică și pe perioada imediat următoare încetării stării de urgență, până la încheierea anului școlar".