Ziua Porților Deschise la Penitenciarul Rahova | Două noi penitenciare vor fi construite în Buzău și Prahova3Foto© antena3.ro

Ziua Porților Deschise la Penitenciarul Rahova | Două noi penitenciare vor fi construite în Buzău și Prahova

, 7 știri, 13 vizualizări

Proiectul de extindere a Tribunalului Gorj a costat circa 12 milioane de lei. "Acest sediu nou va îmbunătăți condițiile celor care vor lucra aici - judecători, procurori, avocați, grefieri, și, am convingerea, că și justițiabilul va simți altfel interacțiunea cu cei care înfăptuiesc actul de justiție”, a spus Alina Gorghiu.

Ea susține că a avut săptămâna trecută o întrevedere cu comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, iar una dintre temele abordate a fost eficientizarea sistemului de justiție din țara noastră.

"Am fost deja în 9 județe și voi continua. Pentru că deciziile, soluțiile concrete de rezolvare, pe care le luăm la Ministerul Justiției, trebuie să țină cont de nevoile de sprijin de astăzi și de perspectivă ale tuturor actorilor implicați în actul de justiție. Cea mai mare provocare este cu siguranță resursa umană. A cărei rezolvare nu ține doar de Ministerul Justiției.