10 curse anulate de Tarom, după ce mai mulți piloți s-au anunțat inapți de muncă. Care sunt zborurile afectate28Foto2Video© observatornews.ro

10 curse anulate de Tarom, după ce mai mulți piloți s-au anunțat inapți de muncă. Care sunt zborurile afectate

, 53 știri, 12 vizualizări

"În conformitate cu reglementările internaționale de aviație și politicile interne stricte privind siguranța zborurilor, fiecare dintre cursele respective a fost anulată deoarece un membru din echipajul fiecărei aeronave s-a declarat "inapt de zbor". Deciziile individuale ale piloților au fost luate în conformitate cu reglementările în vigoare, pentru a asigura securitatea și confortul pasagerilor și a echipajului", transmit reprezentanții TAROM, într-un comunicat de presă.

Cursele anulate până acum sunt: ROT101/2 Otopeni -Cairo- Otopeni, ROT167/8 Otopeni -Beirut- Otopeni, ROT187/8 Otopeni -Amman-Otopeni, ROT701/2 Otopeni - Iași-Otopeni, ROT621/2 - Otopeni - Oradea-Otopeni, ROT261/2 - Otopeni - Istanbul-Otopeni, ROT231/2 - Otopeni - Budapesta-Otopeni, ROT 301/2 - Otopeni - Frankfurt-Otopeni, ROT361/2 - Otopeni - Amsterdam - Otopeni și ROT 381/2 - Otopeni - Paris-Otopeni.

Compania a precizat, în comunicat, că traversează o situație fără precedent, iar echipele unite TAROM lucrează pentru identificarea de soluții și protejarea pasagerilor încă de azi noapte. Departamentele Comercial, Ticketing, Call Center și o parte dintre piloți și însoțitorii de zbor sunt în acest moment în mobilizare operațională și iau în calcul rerutări sau alte alternative, timp în care se asigură pasagerilor de pe aeroport cele necesare. Pentru aceste activități s-a alocat deja personal suplimentar, se menționează în comunicat.