20 de copii rămași blocați în Dubai au fost transportați în Abu Dhabi și vor ajunge acasă cu avionul premierului Ciolacu6Foto© realitatea.net

20 de copii rămași blocați în Dubai au fost transportați în Abu Dhabi și vor ajunge acasă cu avionul premierului Ciolacu

, 8 știri, 3 vizualizări

Ministrul de Externe, Luminița Odobescu, a declarat, joi, cu privire la situațiile unor grupuri de români rămași blocați în Dubai din cauza inundațiilor, că atât Ambasada României din Emiratele Arabe Unite, cât și Consulatul General, au fost în contact cu aceștia. Oficialul român a precizat de asemenea că în cazul a 20 de copii și a doi profesori s-a intervenit pentru a fi aduși în Abu Dhabi, iar vineri vor ajunge în țară cu aeronava cu care premierul, aflat în vizită de lucru acolo, se va întoarce la București.

„În contextul inundațiilor masive care au afectat în principal Dubaiul, atât Ambasada noastră de la Abu Dhabi, cât și Consulatul General al României au fost în contact cu cetățenii români care s-au aflat în situații dificile. Inițial a fost vorba de două grupuri de cetățeni români.

Pot să spun că deja un grup a fost adus de către compania de turism, evident fiind în contact și cu colegii noștri de la Consulatul General. Au fost aduși la Abu Dhabi și deja sunt în țară.