20.000 de joburi noi în sectorul public din România6Foto© romanialibera.ro

20.000 de joburi noi în sectorul public din România

, 11 știri, 8 vizualizări

Cel mai mare angajator de stat a fost sistemul de sănătate, cu aproape 7.500 de poziții deschise în spitale, clinici, sanatorii ori direcții de sănătate. Lista este continuată de instituțiile din educație, care au avut 5.300 de joburi postate, potrivit datelor Jobradar24.ro, site-ul cu cele mai multe și mai diverse locuri din România, care face parte din portofoliul eJobs.ro. Guvernul a fost, cel puțin până la această dată, al treilea cel mai mare angajator din acest sector, cu 5.000 de locuri de muncă.

„Primele șapte luni ale anului au sub nivelul anului trecut, în termeni de volum de angajări. August a venit însă cu o schimbare de direcție, în condițiile în care numai în acea lună s-a postat un sfert din numărul total de joburi aferente lunilor anterioare. Pare că și septembrie va urma aceeași tendință – deja vedem peste 200 de poziții deschise în doar 2 zile.

Dacă lucrurile vor continua la fel, cel mai probabil, 2024 se va încheia peste nivelul lui 2023. Nu este neapărat o surpriză pentru că anul acesta avem patru rânduri de alegeri electorale, ceea ce este o premieră care va influența cu siguranță și evoluția numărului de angajați din aparatul de stat”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.