60 de milioane de euro pentru prevenirea și reducerea poluării din mediul rural© zf.ro

60 de milioane de euro pentru prevenirea și reducerea poluării din mediul rural

, 5 știri, 15 vizualizări

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a semnat joi acordul de împrumut cu Banca Mondială, pentru finanțarea proiectului de prevenire și reducere a poluării din spațiul rural din România. Este vorba despre 60 de milioane de euro care vor fi folosiți în acest sens.

Noul proiect are ca obiective consolidarea capacității României în a monitoriza poluarea din sectorul agricol, creșterea gradului de conștientizare referitor la impactul asupra mediului și adoptarea de către fermierii români a practicilor agricole durabile pentru a reduce și preveni poluarea. Proiectul va fi implementat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și se va desfãșura pe o perioadă de cinci ani.

„E o plăcere pentru mine să pot să parafez o astfel de finanțare cu domnul ministru Barna Tánczos, amândoi fiind bine familiarizați cu domeniul rural și cu nevoia de astfel de proiecte din agricultură. Tranziția către o economie verde se face pe toate domeniile și subdomeniile aferente, iar funcția de monitorizare, așa cum o va avea Mediul aici este deosebit de importantă”, a spus Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.