86% dintre investitorii din România investesc pe termen mediu și lung© wall-street.ro

86% dintre investitorii din România investesc pe termen mediu și lung

, 5 știri, 3 vizualizări

Investimental, cel mai nou broker de pe piața de capital din România, anunță finalizarea celei de-a treia ediții a studiului cu privire la identificarea atitudinii investitorilor și potențialilor investitori locali de retail față de investițiile la bursă, apetitul pentru acestea, precum și modul în care înțeleg și se raportează la instrumentele de investiții, relatează Ziarul Financiar.

Cercetarea a avut loc în perioada martie-aprilie 2024 și a fost efectuată pe un eșantion de 401 respondenți, împărțiți în investitori și potențiali investitori de retail, adulți cu vârste cuprinse între 25-65 de ani din zonele urbane ale României, cu un venit lunar de peste 4.500 de lei și economii de peste 3.000 de euro, cu studii superioare și familiarizați cu utilizarea tehnologiei în viața de zi cu zi.

„Înțelegerea comportamentului și a profilului investitorilor de pe Bursa de Valori București este esențială pentru dezvoltarea unui climat investițional mai stabil și eficient în România. Cercetarea pe care am realizat-o pentru al treilea an la rând oferă o imagine de ansamblu asupra pieței de capital din țara noastră, identificând inclusiv oportunitățile și riscurile posibile.