A fost stabilit calendarul procesului dintre Pfizer și România3Foto© romanialibera.ro

A fost stabilit calendarul procesului dintre Pfizer și România

, 8 știri, 21 vizualizări

Ministerul Finanțelor a anunțat că a fost stabilit un calendar al procesului dintre Pfizer și România, inițiat pe tema vaccinurilor anti-COVID, iar în următoarele patru luni se vor putea depune documente. Compania farmaceutică solicită României plata pentru aproape 29 de milioane de doze de vaccin.

„În contextul în care România a fost notificată să se prezinte în data de 20.02.2024, la ora 09:00, în fața primei camere a Tribunalului de Primă Instanță francofon din Bruxelles, în cauza înregistrată cu nr.F5331-23, promovată de către reclamanții PFIZER Inc., BIONTECH Manufacturing GmbH, Pfizer România SRL, împotriva României, având ca obiect Contractul de achiziție vaccinuri COVID-19, încheiat între contractant și Comisia Europeană, precizăm că în cursul acestei zile a fost stabilit un calendar procedural, care va cuprinde mai multe etape pentru depunerea de documente, fiind urmate ulterior de etapa audierilor”, a transmis, marți seară, Ministerul Finanțelor.

Sursa citată a precizat că, potrivit acestui calendar, a fost stabilit un termen de aproximativ 4 luni până la prima depunere de înscrisuri, care vă avea loc la 20 iunie 2024. Ministerul Finanțelor precizează că nu este stabilit un termen clar pentru audieri.