A murit preotul Ioan Alupoaiei, îndrăgitul duhovnic al botoșănenilor, după o luptă grea cu virusul West Nile7Foto© realitatea.net

A murit preotul Ioan Alupoaiei, îndrăgitul duhovnic al botoșănenilor, după o luptă grea cu virusul West Nile

, 8 știri, 22 vizualizări

Virusul West Nile continuă să fie o amenințare serioasă în țara noastră, provocând noi decese. Joi dimineață, părintele Ioan Alupoaiei, un preot foarte iubit și respectat în județul Botoșani, s-a stins din viață la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. În vârstă de 62 de ani, acesta a fost diagnosticat cu infecția provocată de virusul West Nile la scurt timp după ce a ajuns în stare gravă la spital, la mijlocul lunii august.

Inițial, părintele Alupoaiei a fost transportat la Urgențe în stare critică, fiind ulterior transferat la Iași, în comă neurologică. În urma unor investigații amănunțite, medicii au confirmat prezența virusului. Deși eforturile echipei medicale au fost considerabile, starea sa s-a deteriorat progresiv, fiind necesară intubarea. După o scurtă perioadă de stabilizare, corpul său slăbit nu a mai rezistat.

Moartea preotului a fost anunțată public și pe pagina de Facebook a Bisericii „Izvorul Tămăduirii” din Botoșani, unde părintele a slujit timp de peste două decenii. Decesul său a provocat o mare durere în comunitatea locală, unde era cunoscut și apreciat pentru dedicarea sa.