A murit ultimul astronaut supraviețuitor al misiunii Apollo 78Foto© stirileprotv.ro

A murit ultimul astronaut supraviețuitor al misiunii Apollo 7

, 9 știri, 47 vizualizări

Cunningham a fost unul dintre primii membri ai programului de zboruri spațiale cu echipaj uman al NASA, fiind membru al celei de-a treia promoții de astronauți, alăturându-se agenției spațiale în 1963. El a fost selectat pentru a pilota Apollo 7, prima misiune cu echipaj din cadrul programului NASA care a dus oameni pe Lună.

"Dorim să ne exprimăm imensa noastră mândrie pentru viața pe care a trăit-o și profunda noastră recunoștință pentru omul care a fost - un patriot, un explorator, pilot, astronaut, soț, frate și tată", a precizat familia Cunningham într-o declarație transmisă de NASA.

Misiunea Apollo 7 a fost lansată în 1968 și a durat aproximativ 11 zile, trimițând echipajul într-o călătorie pe orbită care echivala cu un zbor de testare pentru a demonstra capacitatea capsulei Apollo de a se întâlni cu o altă navă spațială pe orbită și de a deschide calea pentru viitoarele explorări în spațiu. De asemenea, a fost remarcabil și pentru că a prezentat prima transmisie TV în direct a americanilor din spațiu, potrivit NASA.