A murit unul dintre jucătorii emblematici ai lui Eintracht Frankfurt, campion mondial cu Germania în 19745Foto1Video© stirileprotv.ro

A murit unul dintre jucătorii emblematici ai lui Eintracht Frankfurt, campion mondial cu Germania în 1974

, 6 știri, 20 vizualizări

"O legendă despre care citești. Unul dintre cei mai mari pe care i-am avut vreodată. Bernd Hölzenbein, căpitanul de onoare al lui Eintracht, a murit luni, la vârsta de 78 de ani, înconjurat de familia sa", se arată pe site-ul oficial al clubului Eintracht Frankfurt.

Mijlocaș ofensiv la echipa națională a Germaniei de Vest începând din octombrie 1973, el a fost titularizat de Jupp Heynckes la Cupa Mondială de fotbal din 1974 pe teren propriu, jucând în șase din cele șapte meciuri ale Germaniei (a stat pe bancă la înfrângerea din faza grupelor în fața Germaniei de Est) la acest turneu.

În finala Cupei Mondiale din 1974, desfășurată pe Stadionul Olimpic din München, a executat penalty-ul din minutul 25 care a permis Germaniei de Vest a lui Franz Beckenbauer să egaleze în fața Olandei lui Johan Cruyff. Germania s-a impus în cele din urmă cu 2-1, grație unui gol marcat de Gerd Müller (min. 43). În cel de-al 40-lea și ultimul său meci cu Mannschaft, la Cordoba, în cea de-a doua etapă a grupelor Cupei Mondiale FIFA 1978, Hölzenbein a marcat cel de-al 5-lea său gol internațional, deși nu a reușit să împiedice înfrângerea din semifinale în fața Austriei.