Acord în Uniunea Europeană pentru economisirea energiei3Foto© puterea.ro

Acord în Uniunea Europeană pentru economisirea energiei

, 5 știri, 86 vizualizări

Miniștrii Energiei din Uniunea Europeană au convenit luni asupra reglementărilor privind economisirea energiei și promovarea regenerabilelor, ca parte a măsurilor propuse de Bruxelles pentru combaterea schimbărilor climatice prin reducerea drastică a emisiilor de gaze cu efect de seră în acest deceniu, transmite Reuters.  De asemenea, oficialii au discutat opțiunile privind reducerea în mod colectiv a cererii de gaze pe termen scurt, pentru a face față posibilelor reduceri din Rusia.

Comisia Europeană urmează să prezinte în iulie un plan ce vizează coordonarea măsurilor de pregătire în cazul noilor reduceri ale aprovizionării, în contextul războiului. „Pentru industrie trebuie să prezentăm o abordare coordonată”, a declarat comisarul pentru energie, Kadri Simson, referindu-se la măsurile de reducere a cererii de gaze, dând asigurări că cetățenii vor fi protejați în cazul adoptării unor astfel de decizii.

Se încearcă să se ajungă la poziții comune privind propusa legislație în vederea îndeplinirii obiectivului UE de a reduce cu 55% emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030, de la nivelul din 1990. Oficialii sprijină țintele propuse de Bruxelles în 2021 de a obține 40% din energie din surse regenerabile până în 2030 – față de 22% în 2020 – și de a reduce consumul de energie cu 9% față de nivelul preconizat.