Acționarii asiguratorului falimentar Euroins dă în judecată România pentru 500 mil. euro2Foto© puterea.ro

Acționarii asiguratorului falimentar Euroins dă în judecată România pentru 500 mil. euro

, 9 știri, 14 vizualizări

Eurohold și Euroins Insurance Group, holdingul și grupul bulgar din care făcea parte falimentara Euroins România au depus oficial o Cerere de Arbitraj împotriva Guvernului României, la Centrul Internațional de Soluționare a Litigiilor Investiționale (ICSID) din Washington DC. Suma în litigiu depășește 500 de mil. euro și a fost anunțat miercuri seară pe Bursa de Valori de la Sofia.

Acțiunea departă de grupul bulgar care a deținut Euroins România vine după companiei i s-a retras autorizația de funcționare pe data de 17 martie 2023, s-a constatat starea de insolvență de către ASF și s-a demarat promovarea intrării în faliment la acea vreme. Ulterior, pe data de 9 iunie, Tribunalul București a deschis oficial procedura de faliment a companiei Euroins România.

Euroins a fost liderul pieței RCA după prăbușirea City Insurance, fostul lider al pieței asigurărilor, aflată în faliment, care a avut un business orientat aproape exclusiv pe segmentul RCA. În momentul în care Euroins s-a prăbușit, peste 2,7 milioane de șoferi au fost din nou puși în situația în care au trebuit să își caute alți asigurători, au rămas cu dosarele de daună la Fondul de Garantare a Asigurațilot (FGA), iar paguba estimată în piață ar depăși 400 mil. euro.