Actorul Sean Penn s-a căsătorit cu iubita lui cu 30 de ani mai tânără, Leila George3Foto© cancan.ro

Actorul Sean Penn s-a căsătorit cu iubita lui cu 30 de ani mai tânără, Leila George

, 6 știri, 80 vizualizări

În anii’90, dacă-i întrebai pe mai-marii liberalilor lucruri mai de demult din istoria partidului lor, cam scîrțîiau. Dan Amedeo Lăzărescu, istoric, era mai la largul lui, dar cam pe deasupra. Mircea Ionescu Quintus povestea cu amănunte despre liberalii de la Ploiești din anii ’40. Cînd venea vorba despre PNL-ul de mai dinainte, însă, o dădea și el pe generalități. Despre Ionel Săndulescu se spunea că ținea minte mai multe, și din povești, și de prin cărți, dar om discret, nu prea ieșea în față să le spună.

Cel ce știa de-a fir a păr liberalismul autohton, încă din vechime, era scriitorul Alexandru George, care citise și scrisese cu brio despre criticul E.Lovinescu, liberal sută la sută, priceput și la doctrină. Scrupulos și tenace, Al. George căuta neobosit prin biblioteci,chiar și pentru a scrie o notă de subsol.

Își făcea fișe, pe care le ținea acasă în ordine, dar îl ajuta și memoria, încît după ’90, scria articol după articol, fără să se poticnească în goluri de documentare. Altfel Al. George se prețuia drept mare romancier nedreptățit, ceea ce proclama și în public, dar se îndeletnicea și cu istoria literară,făcea și traduceri.