Administrația Penitenciarelor, reacție după acuzațiile Elenei Udrea în cazul lui Rudel Obreja4Foto© romaniatv.net

Administrația Penitenciarelor, reacție după acuzațiile Elenei Udrea în cazul lui Rudel Obreja

, 5 știri, 210 vizualizări

Administrația Penitenciarelor, prima reacție în cazul lui Rudel Obreja. Instituția precizează că atunci când capacitatea acestora de diagnostic este depășită, persoanele private de libertate sunt tratate sau fac investigații în rețeaua de spitale din afara sistemului. „Simptomatologia comună pe care a prezentat-o a făcut dificilă stabilirea unui diagnostic exact, inclusiv de către medicul specialist din rețeaua Ministerului Sănătății”, a transmis ANP.

ANP cataloghează, marți, ca nefondate acuzațiile Elenei Udrea în legătură cu refuzul acordării asistenței medicale lui Rudel Obreja: „Dreptul la asistență medicală al oricărei persoane custodiate este garantat și asigurat la nivelul fiecărei unități de detenție, conform legii, prin personal specializat în medicină de familie.

Atunci când situația o impune, persoanele private de libertate care acuză probleme de sănătate care exced sfera medicinei de familie sunt prezentate pentru efectuarea investigațiilor și a consultațiilor medicale de specialitate la unități spitalicești din rețeaua proprie sau din rețeaua Ministerului Sănătății.