Adrian Tănase, BVB: Trebuie să aducem pe bursă mai multe oportunități pentru investitori, mai multe companii și instrumente noi4Foto© zf.ro

Adrian Tănase, BVB: Trebuie să aducem pe bursă mai multe oportunități pentru investitori, mai multe companii și instrumente noi

, 5 știri, o vizualizare

♦ Bursa a crescut accelerat în ultimii cinci ani, iar numărul de investitori este la nivel record, cu peste 202.000 de conturi de tranzacționare în iunie 2024 ♦ One United Properties, Norofert Group, Altex, IBB Holding și Lunet Eyewear sunt câteva dintre companiile care au discutat despre planurile de a atrage finanțare prin bursă.

Piața de capital din România nu duce lipsă în prezent de investitori sau de bani, însă bursa de la București are nevoie de mai multe oportunități, de acțiuni și obligațiuni, de companii și de instrumente noi, după cum au explicat speakerii prezenți joi la conferința ZF Piața de capital 2024, ediția a III-a.

„Educația financiară este un deziderat și este necesară pe termen lung, dar pe termen scurt nu cred că problema este că românul nu are o cultură. Noi avem o piață care, ca pipeline de oportunități, este sub apetitul investitorilor care acționează acum pe BVB. Focusul trebuie să fie să facilităm aceste deal-uri, să facilităm listări, să facilităm emisiuni de obligațiuni“, a declarat Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori București (BVB).