AEP face un control la partidul AUR pentru a verifica legalitatea cheltuirii banilor primiți de la stat. Reacția lui George Simion© libertatea.ro

AEP face un control la partidul AUR pentru a verifica legalitatea cheltuirii banilor primiți de la stat. Reacția lui George Simion

, 5 știri, 19 vizualizări

Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), a declarat, pentru agenția News.ro, că instituția a demarat, începând cu 1 seprembrie, un control la AUR, demersul vizând, printre altele, legalitatea cheltuirii banilor din subvenția de la stat. George Simion dă vina pe USR și pe ONG-uri pentru plângeri și spune că nu are de ce să se teamă.

„Urmare a numeroaselor sesizări primite din teritoriu și a multiplelor informații apărute în mass-media, în legătură cu diverse activități organizate de formațiunea respectivă, ne-am sesizat din oficiu și am dispus un control care a început pe 1 septembrie și se va finaliza peste două săptămâni”, a declarat șeful AEP, Toni Greblă.

Potrivit președintelui AEP, „controlul vizează legalitatea obținerii veniturilor pentru formațiunea respectică, atât din subvențiile de la stat, dar mai ales din alte surse strict prevăzute de lege și legalitatea cheltuielilor în confomitate cu legea privind finanțarea partidelor”.