Afacerile cu deșeuri, un business de aproape jumătate de miliard de euro. Cum a ajuns România să fie îngropată în gunoaie2Foto© romanialibera.ro

Afacerile cu deșeuri, un business de aproape jumătate de miliard de euro. Cum a ajuns România să fie îngropată în gunoaie

, 4 știri, 40 vizualizări

„De la materiale plastice, cauciucuri, metale, substanțe chimice, resturi de la șantiere de construcție la haine, încălțăminte și alte produse second-hand, sunt zeci de mii de tone de deșeuri importate anual și care, pe fondul lacunelor legislative, transformă România într-o adevărată groapă de gunoi a Occidentului", arată datele transmise de Frames.

Conform sursei citate, „Comerțul cu ridicata al deșeurilor și resturilor” și „Comerțul cu amănuntul al bunurilor de ocazie” sunt cele mai folosite CAEN-uri sub care peste 3.000 de firme din România fac afaceri cu gunoaie.

Analiștii mai arată că acesta este un business care a generat un interes tot mai mare în ultimii 10 ani, dovadă că numărul firmelor a crescut de la 1.333 în 2010 la 3.395 în 2020.