Agenți FBI au descins la reședința lui Donald Trump din Mar-a-Lago, Florida11Foto2Video© cotidianul.ro

Agenți FBI au descins la reședința lui Donald Trump din Mar-a-Lago, Florida

, 22 știri, 122 vizualizări

"După ce am colaborat și am cooperat cu agențiile guvernamentale relevante, acest raid neanunțat în casa mea nu era necesar și nici adecvat. Acestea sunt vremuri întunecate pentru națiunea noastră, în condițiile în care frumoasa mea casă din Mar-A-Lago, în Palm Beach, Florida, este în prezent asediată, vizată de un raid și ocupată de un grup mare de agenți FBI. Nu i s-a mai întâmplat așa ceva până acum unui președinte al Statelor Unite", a declarat Donald Trump, citat de agenția The Associated Press.

Acțiunea, pe care FBI și Departamentul Justiției nu au confirmat-o oficial deocamdată, marchează o escaladare dramatică în monitorizarea lui Donald Trump de către autorități și intervine în contextul în care se pregătește pentru a candida din nou pentru funcția de președinte. Percheziția nu înseamnă neapărat că Donald Trump este suspectat de vreo faptă penală sau că va fi pus sub acuzare. În acest sens, oficialii federali vor trebui să prezinte dovezi că a fost comisă o infracțiune.

Un oficial judiciar a declarat, sub protecția anonimatului, că agenții FBI au verificat dacă Donald Trump avea documente prezidențiale suplimentare în reședință sau documente clasificate din timpul mandatului prezidențial. Agenții FBI au verificat cel puțin un seif din reședință.

Este vorba despre PRA [Presidential Records Act]
Donald Trump,
Agenții FBI au intrat peste Donald Trump în casă. Fostul președinte al…
păstrează-ți documentele și fă-ți loc în agendă
Merrick Garland,
După perchezițiile la reședința lui Trump, republicanii acuză…
Încearcă să ne mai oprească pe mine și pe Partidul Republican
Donald Trump,
Donald Trump folosește perchezițiile FBI de la reședința sa pentru a…