Agențiile de rating Fitch și Moody’s retrogradează ratingul Rusiei, în ceea ce privește posibilitatea de a-și plăti datoriile3Foto© puterea.ro

Agențiile de rating Fitch și Moody’s retrogradează ratingul Rusiei, în ceea ce privește posibilitatea de a-și plăti datoriile

, 7 știri, 21 vizualizări

Ratingul Rusiei în categoria țărilor care nu-și pot plăti datoriile, a fost retrogradat, de la „Baa3” la „B3”, de către Moody`s și de la „BBB” la „B”, conform agenției de rating Flitch, notează AFP, potrivit News.ro. Retrogradarea vine în contextul sancțiunilor economice, survenite după invazia Ucrainei.

Aceste ratinguri plasează Rusia în categoria „plasamentelor speculatve”, adică nerecomandată investițiilor, complicându-i astfel posibilitatea de a se finanța, pe lângă sancțiunile deja impuse, care împiedică investitori americani să cumpere noua datorie și accesul Moscovei la piețe de capital europene.

Moody’s a scăzut ratingul datoriei pe termen lung de la ”Baa3” la ”B3” și a anunțat că își menține supravegherea sancțiunilor impuse de Occident Rusiei, iar Fitch l-a redus de la ”BBB” la ”B”, cu o perspectivă negativă.