Ajutoare de urgență pentru sinistrați, aprobate în ședința executivului3Foto© euractiv.ro

Ajutoare de urgență pentru sinistrați, aprobate în ședința executivului

, 5 știri, 50 vizualizări

La noi în țară, fiecare familie afectată va primi un ajutor de urgență din partea guvernului.

Petruța Obrejan a transmis ce s-a stabilit în ședința de astăzi a executivului.

Repararea urgentă a caselor, anexelor, dar și a drumurilor și podurilor distruse de inundații este o prioritate, spunea premierul Marcel Ciolacu, care a precizat că prefecții de Galați și Vaslui au inițiat deja procedurile necesare pentru ca Ministerul Afacerilor Interne să instituie starea de alertă, astfel încât autoritățile locale să contracteze rapid lucrările și serviciile necesare.

Șeful executivului, Marcel Ciolacu, a precizat și în ce constă acest prim ajutor financiar: Fiecare familie afectată va primi un ajutor de urgență din partea Guvernului de maxim 10.000 lei, iar în cazul acelor familii care și-au pierdut pe cineva drag, aprobăm un ajutor suplimentar de 10.000 lei. Suma totală acestui prim major este de 100 de milioane de lei. Îi asigur pe locuitorii afectați de inundații că nu ne vom opri până când nu vom repara șoselele și podurile din zonă, până când nu vom reface toate locuințele distruse, astfel încât viața lor să revină cât mai aproape de normal.

O altă prioritate, a mai spus premierul Marcel Ciolacu, o reprezintă întoarcerea copiilor din localitățile afectate de inundații la școală: De aceea aprobăm eliberarea urgentă de la Rezervele Statului a patru clădiri modulare în care copiii pot învăța temporar, până când situația revine la normal. Autoritățile locale, împreună cu Ministerul Educației se ocupă și vor operaționaliza rapid aceste școli temporare.