Alegeri complicate in Georgia. Si puterea si opozitia se declara castigatoare ale scrutinului4Foto© realitatea.net

Alegeri complicate in Georgia. Si puterea si opozitia se declara castigatoare ale scrutinului

, 6 știri, 17 vizualizări

Exit-poll-uri rivale au oferit proiecții puternic diferite în privința rezultatelor, unul din ele indicând o victorie confortabilă a partidului de guvernământ, iar alte două arătând o victorie strânsă a opoziției. Un sondaj la urne al canalului Imedi TV, care sprijină partidul Visul Georgian, indică un scor de 56% pentru formațiunea aflată la guvernare.

De partea cealaltă, conform proiecțiilor a două sondaje la urne ale canalelor pro-opoziție Formula și Mtavari Arkhi, partidele de opoziție pro-occidentale ar putea forma o majoritate în parlamentul cu 150 de locuri. Bidzina Ivanișvili, miliardarul fondator al Visului Georgian și fost prim-ministru, a revendicat deja victoria.

"Este un caz rar în lume în care același partid obține un astfel de succes într-o situație atât de dificilă - acesta un bun indicator al talentului poporului georgian", a declarat el la câteva minute după închiderea urnelor. "Vă asigur, țara noastră va obține un mare succes în următorii patru ani", a adăugat Ivanișvili.