Alertă sanitară în Brașov. Gropi uriașe pentru sute de mii de curcani sacrificați din cauza gripei aviare4Foto© observatornews.ro

Alertă sanitară în Brașov. Gropi uriașe pentru sute de mii de curcani sacrificați din cauza gripei aviare

, 7 știri, 83 vizualizări

Trei focare de gripă aviară au fost depistate la ferme de creștere a păsărilor de pe platforma zootehnică Codlea, din județul Brașov. La ferma celui mai mare producător de carne de curcan din România, 224.000 de păsări vor fi sacrificate, relatează publicația locală Brașov.net.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat luni, 30 ianuarie, că au fost confirmate două focare de gripă aviară cu subtipul H5N1, pe platforma zootehnică din Brașov. Ulterior, marți, prefectul județului, Cătălin Văsii, a declarat pentru presa locală că numărul focarelor a ajuns la trei. Primul focar a fost confirmat pe 27 ianuarie.

„Vorbim de trei focare, dar trei focare care sunt pe aceeași platformă, ceea ce este bine. Aceste focare au fost deja izolate cu ajutorul Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Poliția Locală și din Codlea și din Dumbrăvița”, a declarat prefectul Cătălin Văsii.