Alexandru Rafila contrazice OMS: „Asimptomaticii sunt sursă de infectare!“© realitatea.net

Alexandru Rafila contrazice OMS: „Asimptomaticii sunt sursă de infectare!“

, 4 știri, 25 vizualizări

„Nu cred că în România avem o contabilizare a cazurilor transmise de simptomatici și asimptomatici. Unele persoane sunt asimptomatice și apoi devin simptomatice, altele rămân asimptomatice pe tot parcursul infecției. Cunosc cazuri care s-au îmbolnăvit de la asimptomatici, iar aceștia au fost descoperiți ulterior. Unii sunt internați asimptomatici, iar după o săptămână încep să aibă simptome”, a declarat Alexandru Rafila, la un post TV.

Totodată, Alexandru Rafila este de părere că izolarea pacienților asimptomatici ar fi o soluție bună. „Nu e rău ca ei să fie izolați, așa sunt toate recomanările. Discuția e unde să fie ei izolați. În Italia, de exemplu, au izolat asimpromaticii în hoteluri. Discuția aceasta legată de internarea cu forța mi se pare ușor exagerată. A existat consimțământul pacientului”, a mai spus Alexandru Rafila.

Până pe 29 iunie, pe teritoriul României au fost confirmate 26.582 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 18.912 au fost declarate vindecate și externate. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 269 noi cazuri de îmbolnăvire. Până astăzi, 1.634 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.