Alexandru Rafila, despre mita și bunurile care ajung la medicii din sistemul public3Foto© romaniatv.net

Alexandru Rafila, despre mita și bunurile care ajung la medicii din sistemul public

, 5 știri, 38 vizualizări

„Faptul că, în anul 2019, s-a mărit consistent venitul personalului medical, în special al medicilor, ar trebui să constitue element stimulativ ca să evităm astfel de situații. Avem toleranță zero pentru luare de mită, pentru că despre asta discutăm. Condiționarea actului medical, mai ales pentru pacineții cu boli deosebit de serioase, cum sunt paccineții oncologici, mie mi se pare greu de înțeles ca și mecanism de gândire și mecanism comportamental. Nu putem să acceptăm acest lucru”, a declarat ministrul Sănătății, la Digi 24.

De asemenea,  ministrul Rafila consideră că mita dată medicilor este o ”mentalitate generală în societate”, o problemă complexă. Vestea bună este că totuși mentalitatea tinerilor este diferită.

”Cred că sunt două tipuri de acceptare, e posibil să existe astfel de situații, dar e vorba și de o mentalitate generală în societate. Ani de zile, și vă spun, am avut și eu  suficiente situații în timp, în care omul se simte mai sigur dacă își exprimă recunoștința față de medic într-un astfel de mod în care oferă un bun material sau bani pentru un act medical.