Alfred Simonis: Un Guvern PNL-USR-UDMR ar fi o glumă2Foto© rfi.ro

Alfred Simonis: Un Guvern PNL-USR-UDMR ar fi o glumă

, 6 știri, 14 vizualizări

„În acest moment, pe calcule matematice clare, nu pe invenții, PNL cu USR și cu UDMR nu mai pot forma o majoritate în Parlament. Cei de la minoritățile naționale au anunțat că nu mai susțin un astfel de Guvern. Aceste explicații pe care le-am văzut în spațiul public avansate de cei de la PNL și anume că grupul care a migrat de la PNL către Ludovic Orban vor vota un eventual Guvern Cîțu este o glumă atât de proastă, încât nici nu știu cum s-o pot interpreta”, a declarat Alfred Simonis la RFI.

Liderul de grup a explicat că în cazul unui „calcul matematic, cu toate cele 18 minorități, ceea ce se întâmplă foarte rar ca cei de la minorități, toți 18 să voteze într-o direcție sau alta, de obicei sunt împărțiți (...), chiar și așa, ar avea undeva la șapte voturi peste minimul necesar de trecere a acestui Guvern. Vă dați seama că pe de o parte e greu să învestești un Guvern care să aibă cinci-șase voturi, format din cinci-șase partide, un astfel de Guvern practic nu poate lua nici o decizie în Parlament (...). Deci minus 20, care au plecat, practic, în Parlament va exista un blocaj”.

În opinia deputatului, concluzia este foarte clară: „în acest moment, un Guvern PNL-USR-UDMR, chiar cu susținerea unei părți a grupului minorităților nu poate fi învestit în Parlamentul României. Nu excludeți faptul că până săptămâna viitoare, e posibil să mai plece anumiți colegi de la PNL.