Alina Albu: Infractorii sunt nativi digital3Foto© stirileprotv.ro

Alina Albu: Infractorii sunt nativi digital

, 9 știri, 15 vizualizări

Alina Albu, propusă de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, pentru funcția de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), a primit, joi, aviz negativ din partea membrilor Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Ea este singura dintre cei trei procurori propuși de Predoiu la șefia marilor parchete care a primit aviz negativ.

„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ propunerea ministrului Justiției de numire în funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a doamnei Albu Alina, procuror în cadrul DIICOT - Structura centrală (majoritate: 1 vot da, 5 voturi nu)”, este decizia CSM.

Avizul CSM este unul consultativ, iar ultimul pas pentru instalarea acesteia la conducerea DIICOT este transmiterea propunerii către președintele Klaus Iohannis, cel care trebuie să emită decretul de numire. Ea este singura dintre cei trei procurori propuși de Predoiu la șefia marilor parchete care a primit aviz negativ de la CSM. Procurorul Marius Voineag, propus la șefia DNA, și procurorul Alex Florența, propus pentru funcția de procuror general al României, au primit, zilele trecute, avize favorabile de la Consiliul Superior al Magistraturii.