Alina Gorghiu, după declarațiile preotului Tănase: „E o invitație la viol!”2Foto© romaniatv.net

Alina Gorghiu, după declarațiile preotului Tănase: „E o invitație la viol!”

, 5 știri, 101 vizualizări

Preotul Nicolae Tănase de la Valea Plopului a declarat, la Constanța, că fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare, afirmând că “fetele frumoase atrag băieți și, pe urmă, băieții intră în pușcărie că au tras de fete”. El a arătat că acei băieți vor intra la închisoare, dar ”fetele nu sunt chiar nevinovate” și ar trebui să facă și ele trei, patru luni de pușcărie.

În acest context, Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a condamnat vehement declarațiile preotului, dar, de la înălțimea funcției sale, nu a putut anunța nicio măsură legală împotriva preotului Tănase, nici măcar o anchetă. Ca să nu existe dubii, Alina Gorghiu a și precizat în declarația sa că nu comentează doar în calitate de cetățean și de femeie, ci și din postura de ministru al Justiției (aparent fără jurisdicție).

„Nu e doar o declarație neinspirată, e o invitație la viol! Oameni buni, genul ăsta de declarație e de Ev Mediu, șocantă! Preotul din localitatea Valea Plopului a spus că și „fetele abuzate sexual trebuie să facă închisoare, pentru că sunt frumoase”, nu doar agresorii, săracii.