Alteța Sa Regală Prințul de Wales lansează, la Sibiu, cel mai mare proiect european transnațional de refacere a pădurilor5Foto1Video© antena3.ro

Alteța Sa Regală Prințul de Wales lansează, la Sibiu, cel mai mare proiect european transnațional de refacere a pădurilor

, 7 știri, 70 vizualizări

Cu această ocazie, a fost publicat și un nou studiu științific și de politici publice privind biodiversitatea forestieră.

Oameni de știință, experți și practicieni de renume s-au întâlnit la Sibiu, pe 30 mai, pentru a lansa cel mai mare proiect transnațional de refacere a pădurilor din Europa. Evenimentul științific și de politici publice ThinkForest celebrează tendința în creștere de restaurare a biodiversității forestiere și de promovare a bioeconomiei circulare, în beneficiul oamenilor și al planetei.

Evenimentul a fost deschis de către Alteța Sa Regală Prințul de Wales și de Ministrul român al mediului, Apelor și Pădurilor Barna TÁNCZOS. Totodată, a fost lansat un proiect de restaurare a pădurilor în Munții Carpați, finanțat de Circular Bioeconomy Alliance (Alianța pentru Bioeconomie Circulară) și dezvoltat în colaborare cu proiectul Horizon 2020 SUPERB.