Ambasadorul României în SUA: România nu intră în programul Visa Waiver pe ușa din dos, ci intră pe ușa din față, cu capul sus2Foto© antena3.ro

Ambasadorul României în SUA: România nu intră în programul Visa Waiver pe ușa din dos, ci intră pe ușa din față, cu capul sus

, 5 știri, 26 vizualizări

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a afirmat miercuri că România nu va adera la programul Visa Waiver „pe ușa din dos", ci pe ușa din față, cu demnitate, deoarece a îndeplinit toate condițiile necesare. El a subliniat că nu există riscul ca parcursul României către aderarea la acest program de scutire de vize să fie deturnat în următoarele luni.

„România nu intră în programul Visa Waiver pe ușa din spate, pe ușa din dos, ci intră pe ușa din față cu capul sus, pentru că am îndeplinit absolut toate condițiile. Procesul de aderare a fost extrem de transparent și de integru”, a spus Andrei Muraru în emisiunea România Politică de la Prima News.

Ambasadorul României în SUA a subliniat că partenerii americani cu care s-a întâlnit recent, inclusiv reprezentanți ai Departamentului de Stat și ai Departamentului pentru Securitate Internă, i-au transmis că nu au mai întâlnit o țară care să îndeplinească atât de rapid și cu atâta succes și seriozitate criteriile necesare.