Amenzi de 240.000 de lei și peste 350 kg de carne și produse din carne confiscate, în Joia Mare3Foto© libertatea.ro

Amenzi de 240.000 de lei și peste 350 kg de carne și produse din carne confiscate, în Joia Mare

, 5 știri, 66 vizualizări

Inspectorii sanitari veterinari au dat amenzi de 240.000 de lei și au confiscat peste 350 de kilograme de carne și produse din carne, în urma unor controale desfășurate joi în zona municipiului București.

Potrivit unui comunicat al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), au desfășurat o nouă acțiune de control la nivelul municipiului București în unități de depozitare a produselor de origine animală autorizate sau înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, piețe agro-alimentare, târguri, unități de tip hipermarket/supermarket, unități de comercializare a produselor alimentare de origine animală și nonanimală, precum și în unități de alimentație publică.

Pentru neconformitățile constatate, au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 240.000 de lei. „În urma acestor verificări, inspectorii sanitari veterinari au dispus confiscarea unei cantități de peste 350 de kg de carne și produse din carne. În plus, au fost oprite în trafic și verificate 113 mijloace de transport, fiind emisă o sancțiune contravențională în valoare de 1.500 de lei. Au fost confiscate și 80 de kg de pește și produse de pescuit (50 de kg de pește și 30 de kg de icre)”, menționează reprezentanții ANSVSA.