​American reținut după ce a reușit să treacă una dintre cele mai puternic militarizate frontiere din lume12Foto3Video© hotnews.ro

​American reținut după ce a reușit să treacă una dintre cele mai puternic militarizate frontiere din lume

, 16 știri, 22 vizualizări

Un cetățean american se află probabil în custodia autorităților nord-coreene după ce a traversat frontiera intercoreeană fără autorizație, a anunțat marți, 18 iulie, Comandamentul Națiunilor Unite, care gestionează zona demilitarizată și zona de securitate comună (JSA) dintre cele două țări, relatează BBC, The Guardian și Reuters.

„Un cetățean american aflat într-un tur de orientare în JSA a traversat, fără autorizație, linia de demarcație militară în Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC). Credem că acesta se află în prezent în custodia RPDC și lucrăm cu omologii noștri din KPA (Armata Populară Coreeană - n.r.) pentru a rezolva acest incident”, a transmis Comandamentul ONU.

Americanul a trecut frontiera din Sud în Nord în timp ce participa la un tur în Zona de Securitate Comună, în satul Panmunjom din zona demilitarizată care separă cele două Corei, păzită de soldați din ambele părți.