Andrei Baciu: Zilnic se administrează 19,2 milioane de vaccinuri, cât populația României. Ce știe jumătate din planetă și nu știm noi?2Foto© observatornews.ro

Andrei Baciu: Zilnic se administrează 19,2 milioane de vaccinuri, cât populația României. Ce știe jumătate din planetă și nu știm noi?

, 4 știri, 112 vizualizări

„Dezinformarea cred că este în top trei elemente care au contribuit decisiv la luarea altei decizii decât cea salvatoare, de a te vaccina. Înțelegem care sunt condițiile și ingredientele care au creat această atmosferă. Sunt câteva lucruri pe care le putem face. Avem o soluție ca săptămâna viitoare, în weekend, fiecare dintre cei care nu s-au vaccinat să poată să aibă o imunitate maximală: să te vaccinezi mâine. Dacă te vaccinezi mâine cu vaccinul care se administrează într-o singură doză, în 10-14 zile ai imunitate maximală. Asta înseamnă săptămâna viitoare.

Toate situațiile pe care le vedem acum la televizor – terapie intensivă, spitale, realmente tragedii – le poți evita printr-un simplu gest, îți ia jumătate de oră cu totul. Avem sute de centre de vaccinare. Este atât de simplu. Nu va veni cineva să ne rezolve situația”, a declarat secretarul de stat la Digi24.

„47% din populația globului, din populația eligibilă, s-a vaccinat. Sunt 6,6 miliarde de doze administrate. Zilnic se administrează în jur de 19,2 milioane de vaccinuri, cât populația României. Ați văzut ce rată de vaccinare e în Europa. Au fost atât de multe informații, spuse din toate părțile. În momentul de față, trebuie să judecăm fiecare, cu capul nostru, să luăm decizia salvatoare.