Andres Iniesta va anunța pe 8 octombrie că se retrage4Foto© video.gsp.ro

Andres Iniesta va anunța pe 8 octombrie că se retrage

, 4 știri, 0 vizualizări

După o carieră remarcabilă de peste două decenii, Andres Iniesta, unul dintre cei mai mari mijlocași din istoria fotbalului, a decis să își încheie cariera. Fostul jucător al Barcelonei, care a fost liber de contract după despărțirea de Emirates Club din Emiratele Arabe Unite, va face anunțul oficial al retragerii sale într-un eveniment special organizat pe data de 8 octombrie.

Data aleasă pentru retragerea lui Iniesta nu este întâmplătoare. De-a lungul întregii sale cariere, el a purtat numărul 8 la cele trei echipe pentru care a evoluat: FC Barcelona, Vissel Kobe (Japonia) și Emirates Club (Emiratele Arabe Unite).

Cariera lui Andres Iniesta a început la FC Barcelona, unde a fost legitimat încă din 1996, la vârsta de doar 12 ani. A debutat în fotbalul mare pe 29 octombrie 2002, într-un meci din grupele Ligii Campionilor împotriva belgienilor de la Club Brugge, sub comanda lui Louis van Gaal. De-a lungul celor 16 ani petrecuți la echipa de seniori a Barcelonei, Iniesta a evoluat în 674 de partide, marcând 57 de goluri și oferind 137 de pase decisive.