Angajații ar putea beneficia de testare gratuită timp de 60 de zile3Foto© stirileprotv.ro

Angajații ar putea beneficia de testare gratuită timp de 60 de zile

, 7 știri, 19 vizualizări

PSD și PNL vor înființarea a peste 1.000 de centre de testare pentru COVID-19 în următoarea perioadă, precum și accesul la terapia antivirală în ambulatoriu. Măsurile au fost convenite de echipele de negociere ale celor două partide, conduse de Alexandru Rafila și Nelu Tătaru.

„Am discutat despre câteva măsuri pentru controlul imediat al pandemiei, ceea ce înseamnă: acces extins la testare, am și estimat că putem să înființăm probabil mult peste 1.000 de centre unde să se poată face testarea, problema este legată și de accesul la aceste teste; este vorba de acordarea asistenței medicale ambulatorii și să pregătim un eventual val 5, încât pacienții să poată să se adreseze cât mai aproape de casă serviciilor medicale și să beneficieze de investigații; accesul în ambulatoriu la terapie antivirală și, evident, stimularea producției interne de astfel de produse”, a declarat deputatul PSD Alexandru Rafila, cel care este cotat cu cele mai mari șanse de a prelua portofoliul Snătății într-un Guvern PNL-PSD.

El a comentat că presiunea de pe spitale se poate ridica doar dacă se creează posibilitatea evaluării ambulatorii a pacienților.