Anomalia din programul Rabla Plus 20242Foto© puterea.ro

Anomalia din programul Rabla Plus 2024

, 4 știri, 12 vizualizări

Oficialii APIA susțin că mașinile mHEV sunt mai puternic subvenționate decât cele PHEV iar această situație reprezintă o „anomalie” existentă în Rabla Plus 2024.

Într-o dezbatere despre perspectivele pieței auto pentru anul 2024, Dan Vardie, președintele Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), a atras atenția asupra unei chestiuni esențiale ce privește eficacitatea programului Rabla Plus 2024 în promovarea mașinilor electrice în România. Acesta a spus că reducerea drastică a subvențiilor pentru vehiculele nepoluante poate avea consecințe neașteptate și că unele aspecte ale programului prezintă o „anomalie” evidentă.

Subvențiile, un factor crucial în stimularea adoptării mașinilor electrice, au fost reduse semnificativ în noul program Rabla Plus 2024. De la un nivel anterior de 10.000 de euro, suma a fost redusă la 5.000 de euro. Această reducere, conform lui Vardie, poate influența negativ deciziile de achiziționare a mașinilor electrice, în special în cazul modelelor mai scumpe.