Anticoncepționalele ar putea fi compensate pe bază de prescripție medicală3Foto© adevarul.ro

Anticoncepționalele ar putea fi compensate pe bază de prescripție medicală

, 6 știri, 18 vizualizări

​Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără dorește acest lucru. Întrebat, la finalul unui eveniment, dacă are în vedere un proiect care presupune compensarea anticoncepționalelor, Rafila a răspuns afirmativ, adăugând că proiectul este similar cu cel care a stat la baza compensării vaccinurilor pentru adulți.

„Da, este similar dacă vreți cu proiectul care a stat la baza compensării vaccinurilor.

Mi se pare mult mai firesc și mult mai simplu ca o femeie tânără să beneficieze de tratament contraceptiv, dacă dorește acest lucru, în mod evident, pe bază de prescripție medicală, pentru că în sistemul care a existat acum mai mulți ani, care însemna achiziție centralizată, distribuirea în județe și așa mai departe - era foarte complicat - ducea la foarte multe pierderi și la foarte multă birocrație.

O să discutăm în ceea ce privește categoriile eligibile, să avem în vedere ca toate persoanele care ar trebui să beneficieze de un astfel de tratament să poată să o facă”, a explicat ministrul Sănătății, citat de Agerpres.