Anunțul lui Raed Arafat: mesajele RO-Alert ar putea fi primite și pe televizor, email și SMS3Foto© realitatea.net

Anunțul lui Raed Arafat: mesajele RO-Alert ar putea fi primite și pe televizor, email și SMS

, 7 știri, 27 vizualizări

"Pe Ro-Alert avem o strategie și chiar recent am avut o ședință de lucru cu STS, care răspund de partea RO-ALERT, de a dezvolta sistemul astfel încât să putem include mai multe terminale, nu numai că vine alerta pe telefon și vine pe mai multe terminale, intră direct pe televizor, intră direct pe e-mail, pe SMS, la cei care sunt înscriși, astfel încât să ne asigurăm că cea mai mare parte din populație a aflat de o situație care poate să le pună viața în pericol", a precizat Raed Arafat pentru Agerpres.

Întrebat cu privire la existența în continuare a unor deficiențe privind avertizarea timpurie, semnalate în Strategia Națională de Reducere a Riscurilor de Dezastre pentru perioada 2024-2035 adoptată recent de Guvern, Arafat a răspuns că în acest caz nu este vorba doar de alertarea populației.

"Avertizarea timpurie nu este neapărat alertarea populației. Avertizarea timpurie înseamnă senzori pentru inundații, senzori pentru cutremur, senzori pentru diferite categorii de situații care pot să apară și care declanșează după asta alertarea populației. Într-adevăr, încă mai este de lucru pe această linie.