Apele Române: Rezerva de apă este în scădere, dar suficientă5Foto© mediafax.ro

Apele Române: Rezerva de apă este în scădere, dar suficientă

, 14 știri, 34 vizualizări

Rezerva de apă în scădere, dar suficientă pentru toți beneficiarii care se alimentează centralizat din sursa de apă de suprafață, a anunțat, marți, Administrația Națională „Apele Române” (ANAR).

Potrivit ANAR, volumele de apă din principalele lacuri de acumulare sunt monitorizate și gestionate astfel încât acestea asigură necesarul de apă brut pentru toți beneficiarii care se alimentează în regim centralizat din sursa de apă de suprafață. În principalele 40 de lacuri, există disponibil un volum de apă de 3,35 miliarde de mc, iar coeficientul de umplere este de 77,36%, în scădere față de perioada anterioară.

Având în vedere prognoza INHGA cu privire la evoluția debitelor Dunării și a râurilor interioare pentru luna iulie, debitele Dunării în secțiunea Baziaș vor ajunge până la valoarea de 2150 mc/s, situându-se sub media multianuală a lunii iulie (5350 mc/s) și cu un aport scăzut al debitele afluente medii lunare în lacurile interioare ale României. Pe toată perioada intervalului de prognoză, pe tot sectorul aval de Porțile de Fier, debitele vor fi în scădere.