Aproape 500 de tone de haine second-hand degradate găsite în urma unor percheziții în Târgu Mureș3Foto© realitatea.net

Aproape 500 de tone de haine second-hand degradate găsite în urma unor percheziții în Târgu Mureș

, 4 știri, 9 vizualizări

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, anchetatorii au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară în municipiul Târgu Mureș.

“În urma acestei activități, echipa care a efectuat perchezițiile a descoperit intr-un depozit aproximativ 500 tone haine declarate second-hand, murdare și rupte, nefiind supuse procesului de curățare, dezinfecție si dezinsecție. De asemenea, bunurile erau depozitate în condiții insalubre, având un puternic miros de mucegai.  Cu ocazia verificărilor preliminare s-a constatat faptul că bunurile aparțin unei societăți comerciale care a desfășurat activități de import de îmbrăcăminte second-hand din Canada începând cu anul 2004”, se arată în comunicat.

Sursa citată menționează că reprezentanții Gărzii de Mediu și ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului au stabilit că acestea sunt în fapt deșeuri inutilizabile și nu pot fi comercializate pe teritoriul României, întrucât nu sunt respectate condițiile legale de spălare, dezinfecție, dezinsecție și depozitare.