Arafat a vorbit despre posibila schimbare de la DSU: Dacă deranjează șeful, păstrezi sistemul, scapi de om2Foto© wall-street.ro

Arafat a vorbit despre posibila schimbare de la DSU: Dacă deranjează șeful, păstrezi sistemul, scapi de om

, 7 știri, 153 vizualizări

Odată cu numirea noului ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, au apărut discuții în spațiul public privind retragerea unor atribuții aparținând Departamentului pentru Situații de Urgență, implict lui Raed Arafat. Atât Rafila, cât și Arafat neagă o dispută în acest sens, însă declară că sunt discuții pentru crearea unui sistem mai bun. ”DSU nu este un om. Dacă problema e șeful, scapi de el, dar păstrezi sistemul”, a declarat Arafat.

„DSU are atribuții stabilite prin lege, DSU nu se bagă în Ministerul Sănătății. DSU este entitatea care preia și întocmește proiectul de hotărâre al CNSU, proiect discutat de CNSU, în care Ministerul Sănătății e membru. Oricând poate bloca o hotărâre. DSU nu este un om, iar un om nu va fi niciodată suficient pentru oprirea pandemiei”, a explicat Arafat, invitat la Digi24.

Arafat insistă că DSU acționează după propunerile transmise de INSP și întotdeauna apelează la Ministerul Sănătății și IGSU pentru luarea unor hotărări.