Arhiepiscopul Teodosie, o nouă declarație controversată: „Boala este urmare a păcatului. Am primit suferință pentru că am păcătuit”11Foto© puterea.ro

Arhiepiscopul Teodosie, o nouă declarație controversată: „Boala este urmare a păcatului. Am primit suferință pentru că am păcătuit”

, 18 știri, 88 vizualizări

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a făcut declarații controversate în cadrul unei emisiuni radio, afirmând că boala este o consecință a păcatului. Aceste afirmații au fost făcute în contextul unei întrebări despre cum ar trebui convins un om bolnav să nu se răzvrătească împotriva suferinței sale.

În cadrul emisiunii la care participă regulat, Arhiepiscopul Teodosie a fost întrebat cum putem convinge o persoană bolnavă să nu cârtească în fața suferinței. El a răspuns că acest lucru poate fi realizat prin apelul la logică, explicând că „boala este urmare a păcatului” și că „am primit suferință pentru că am păcătuit”.

El a continuat spunând că boala trebuie acceptată ca o jertfă și că rugăciunea sinceră și căința pot aduce mila lui Dumnezeu, care poate ridica suferința.